Македонците протестираха заради новото име и договора с България (снимки)

По време на протеста недоволстващите изгориха гръцкото знаме

Снимка: БТА
13:54 28.02.2018
Гражданската инициатива „За обединена Македония“ събра 10 хил. души на протест в Скопие заради преговорите на страната с Гърция относно новото ѝ име и за отмяна на наскороподписания договор за приятелство с България, съобщават македонски медии.

Ниските температури в Македония и обилният снеговалеж не успяха да спрат македонците да излязат и да изразят недоволството си от готвените промени. Те носеха чадъри в цветовете на македонското знаме и скандираха „Да живее Македония” и „македонци”.

По време на протеста те изгориха гръцкото знаме.

Протестиращите искат прекратяване на продължаващите разговори между правителството на страната и Гърция, които целят разрешаването на 25-годишния спор за името.

Говорейки след срещата на високо равнище в Западните Балкани в Лондон, Заев заяви, че предложенията са Република Северна Македония, Република Горна Македония, Република Вардарска Македония и Република Македония (Скопие).

Географските квалификации се появяват, за да се гарантира, че има ясна разлика между гръцкия регион Македония и нейната балканска съседка.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | протест | договор | Македония | име | Скопие