Първият SUV, който се изкачи до вратата към Рая в Китай (галерия)

Автомобилът успя да изкачи 999 стъпала и да мине 99 замайващи завоя

За първи път автомобил се качи до една от най-известните забележителности в Китай - Вратата към рая. Range Rover Sport PHEV успя да вземе 99 замайващи завоя и да изкачи 999 стъпала в планината Тианмен, известна като Пътя на дракона. 


Мощният SUV се задвижва с бензин и електричество. Той бе управляван от пилота на Panasonic Jaguar Racing Хо-Пин Тунг, който успя да премине 11,3-километровото трасе благодарение на система Terrain Response 2 в Динамичен режим.


„Имам опит във Формула E, Формула 1 и съм печелил 24-те часа на Льо Ман, но без съмнение това беше едно от най-трудните предизвикателства зад волана, с които съм се сблъсквал. Range Rover Sport PHEV се представи блестящо, като вдъхваше истинска увереност по планинския път и изкачи без усилие стълбите до Вратата към Рая", заяви Хо-Пин Тунг.


Новият силов агрегат PHEV осигурява на Range Rover Sport електрически пробег с нулеви емисии до 50 км, когато е напълно зареден, но Хо-Пин Тунг използва неговия модерен бензинов двигател Ingenium с 300 к.с. и електрическия мотор със 116 к.с. за бързо преодоляване на пътния участък от предизвикателството. 


Предизвикателството на дракона е най-новото в серия приключения, изпълнени от Range Rover Sport, след като моделът PHEV направи своя дебют в надпревара срещу двукратната световна шампионка по плуване в открити води Кери-ан Пейн и атлета с постижения по издръжливост Рос Еджли в Девън, Обединеното кралство.


Предишните подвизи включват поставилото рекорд изкачване на Пайкс Пийк, САЩ, рекордното пресичане на пустинята „Руб ал-Хали“ на Арабския полуостров и 2170-метровото спускане по  легендарната писта „Инферно“ в Мюрен, Швейцария.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | SUV | Range Rover Sport | Вратата към рая | Тианмен

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ