Патриарх Неофит се подобрява, но остава в реанимация

Снощи той бе приет за лечение в столична болница

Снимка: Economic.bg
09:20 19.04.2018
Патриарх Неофит се подобрява, но засега остава в реанимация. Това съобщи проф. Николай Младенов тази сутрин на извънреден брифинг от столичната болница Токуда, където главата на Българската православна църква бе приет вчера.

Патриархът се чувства добре, състоянието му е стабилно. Тази сутрин той е разговарял и е пил кафе с медиците.

Той е бил приведен в клиника по кардиология при доц. Гелев. Патриархът има известни коморбидни заболявания, свързани с възрастта, докаран е в известен дефицит по отношение на съзнанието. В момента е изведен от критичното състояние. 

Той все още е в реанимация, но е в отлично състояние. Възстановени са съответните нарушения, които са констатирани. Днес започlа неговата активна рехабилитация, като по-нататък екипът ще реши дали да бъде приведен в по-лек режим, заяви проф. Николай Младенов.

След консилиум ще бъде решено дали лечението на патриарха изисква той да остане още известно време в лечебното заведение, съответно в кардиологично отделение или в неврохирургията, допълни лекарят.

Снощи бе съобщено, че патриарх Неофит е приет в Аджъбадем Сити Клиник Болница Токуда в сряда следобед със симптоми, свързани с хроничното му заболяване.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: болница | лечение | патриарх Неофит

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини