Появява се нов играч на пазара на имоти в България

Lion`s Head Investments се фокусира върху придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели

Снимка: Economic

Нов инвеститор на пазара на имоти в България и Централна и Югоизточна Европа представи днес групата от компании в сферата на недвижими имоти AG Capital, която заедно с южноафриканския фонд Old Mutual Property е инвеститор в дружеството.

Новата компания Lion`s Head Investments се фокусира върху придобиването на сгради със знаково значение и дългосрочни наематели. Първите инвестиции на фирмата в страната ни са в историческата сграда „Полиграфия Офис Център” на бул. „Цариградско шосе“. Тя беше открита официално днес в присъствието на представители на компанията, гости и журналисти.

След реализирането на фаза 2 от разширяването бизнес центърът предлага 35 хил. кв. м модерно офис пространство. Сградата вече е изцяло отдадена под наем на марки като Bosch, EY, GfK, Groupama, Kostal и др.

Друг мащабен проект на Lion`s Head Investments е придобиването на Megapark в София, което се очаква да приключи след одобрение на Комисия за защита на конкуренцията (КЗК). Този мегапроект е с разгърната застроена площ от 75 хил. кв. м. Досегашните собственици на Megapark са австрийските дружества ЦЕЕ "Риълти Бетайлигунгс ГмбХ, ЦА "Иммо Интернационал Холдинг ГмбХ" и УНИВЕРСАЛЕ "Интернационал Реалитетен ГмбХ". 

По думите на Христо Илиев, председател на Съвета на директорите на AG Capital дружеството ще продължи да инвестира в различни сегменти на имотите. „Гледаме всички възможни сегменти не само офиси”, категорично заяви той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Полиграфия офис център | AG Capital | Lions Head Investments | megaproekt

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини