Правителството дава още 51 млн. лв. в бюджета за отбрана

Парите за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените по спряната процедура за ремонт на самолетите МиГ-29

15:03 29.12.2017

Министерският съвет одобри допълнителни разходи в размер на 51 млн. лв. в бюджета на Министерство на отбраната за 2018 г. и 2 млн. лв. за реконструкция на общински пътища. 

Основната част от средствата са за осигуряване на дейности в областта на отбраната, пишат от пресцентъра. За ресорното ведомство се отделят 23 млн. лв., 20 млн. лв. от тях се отпускат за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационни и навигационни системи на летища на Военновъздушните сили. 2 млн. лв. ще се използват за строително-ремонтни дейности и 1 млн. лв. и за реконструкция на административната сграда на служба „Военна информация“.

Средствата за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 – процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна.

За ремонтни дейности в държавните висши военни училища чрез бюджета на Министерството на отбрана се трансферират 28 млн. лв. От тях за ВА „Г. С. Раковски“ се отпускат 7 млн. лв., за НВУ „Васил Левски“ – 16 млн. лв., и за ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – 5 млн. лв.

Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лв. Такава сума е одобрена и за възстановяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село. На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството.

За 2018 г. за Министерство на отбраната бяха отделени 1.116 млрд. лв. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бюджет | правителство | пътища | средства | Министерство на отбраната