Светла Лесова, Мисис Икономика 2016:

Призът „Мисис Икономика” ме вдъхнови за още по-високи резултати

Предлагам да се създаде форум, където номинираните и наградените „Мистър и Мисис Икономика” да обменят идеи

Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България
Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България
Снимка: Икономика-Александър Нишков

Госпожо Лесова, как се чувства Мисис Икономика 2016 почти година по-късно, след като получихте най-високото отличие в ежегодния конкурс на КРИБ и сп. "Икономика"?

След отличието последва година на още по-високи постижения за нашия екип и затова се чувствам удовлетворена.

Това отличие беше ли стимул и двигател за още по-високите постижения?

Приемам отличието като признание не толкова за мен самата, колкото за целия екип на Монделийз България. То е резултат от силата, която има нашият екип. На всички нас високото отличие ни дава по-голямо самочувствие, то ни окрилява и е своеобразен гарант, че вървим в правилната посока. Иска ни се да дадем вдъхновение на всички останали да вървят напред и нагоре.

С какво наградата е важна за вас?

Всяко отличие е огромно признание за страхотни резултати. Всичко се дължи на екипната работа, но същевременно получавам и лично признание за добрите бизнес практики, които отстоявам и които са еталон за бизнеса в България.

От какво значение е за вас, че признанието дойде именно от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България?

Радвам се, че най-авторитетната работодателска организация оцени качествата, които демонстрирам, и начина, по който водя бизнеса. Това ми дава увереност, че съм на прав път.

Според вас струва ли си конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" да продължава?

Със сигурност той трябва да продължи да отличава бизнес лидерите, които имат най-високи постижения. Благодарна съм на КРИБ и на сп. „Икономика”, че полагат много усилия и влагат огромна енергия в организацията на този конкурс. По този начин и добрите бизнес практики се насърчават.

Вече сме в „преддверието” на тазгодишната церемония. Какви са вашите пожелания към новото издание? 

Пожелавам на тазгодишното издание да съумее да избере най-достойните Мистър и Мисис Икономика.

На каква Мисис Икономика бихте се радвали да връчите знаковата статуетка "Рибаря и златната рибка", както традицията повелява?

Вярвам, че Мисис Икономика 2017 ще е силна и вдъхновяваща личност, която гради добри бизнес практики и създава благоприятна среда за развитието на българската икономика и на екипа, който тя ръководи.

Имате ли усещането, че всички носители на „Рибаря и златната рибка” сте хора от една общност?

Динамиката в нашата работа непрекъснато расте. Ние получаваме приза и продължаваме да преследваме още по-високите цели. Конкурсът обхваща твърде широкия диапазон на бизнеса в България и ще е чудесно да се създаде форум, на който номинираните и наградените „Мистър и Мисис Икономика” да може да се виждат и да обменят идеи. Това може да е и нещо като социална платформа, чрез която да може да общуваме. Убедена съм, че за мен самата това би имало положителен ефект. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: конкурс | Мистър и Мисис Икономика | Светла Лесова