Сърбия е по пътя на Европа, но няма да подкопава отношенията си с Москва

Това каза сръбският президент Александър Вучич по време на четиристранната среща между балканските лидери в Белград

13:54 09.12.2017
„Ние сме по пътя на Европа, но няма да подкопаваме отношенията с други държави, които имаме от десетилетия“, категоричен е сръбският президент Александр Вучич в коментар на отношенията между неговата страна с Москва. По отношение на Русия Вучич също така напомни, че някои хора забравят, откъде са тръгнали, предава още БНТ.

В контекста на европейското бъдеще на стрната той коментира още: „Сърбия твърдо върви по европейския път, но искаме да си изградим собствена армия. Не трябва да се забравя, че през 90-те години Сърбия беше атакувана от НАТО. Нашият случай е по-различен от този на останалите страни, включително и на присъстващите тук“.

Това каза той на четиристранната среща на балканските лидери в Белград. На нея той бе домакин на премиерите на Гърция Алексис Ципрас, на Румъния Михай Тудосе и на България Бойко Борисов. 

Сръбският президент Вучич заяви, че четирите държави трябва да се държат заедно и само по този начин могат да намалят натиска върху тях. Според него срещите между четиримата, започнали през лятото на 2017 г. във Варна, демонстрират продължаващо сътрудничество между държавите. Следващата четиристранен формат се очаква да продължи в най-близко бъдеще в Румъния. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | Сърбия | Балкани | Белград | лидери | Александър Вучич | четиристранна среща

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини