„Спасителят на света“ на Леонардо Да Винчи се продава за $100 млн.

Наддаването ще се проведе на 15 ноември в Рокфелер Плаза в Ню Йорк

Картината на Леонардо Да Винчи "Спасителят на света" се продава на търг с първоначалната цена от $100 млн. На нея е изобразен Иисус Христос, който благославя. Картината е нарисувана около 1500 година, но следите ѝ изчезват до 2005-та г. За нея има информация, че е купена за $60 през 1958 г. от американец, собственик на малък бизнес.

През 2005-та шедьовърът става собственост на британската аукционна къща Sothesby's. През следващите 6 години произведението на изкуството е подложено на проучвания от специалисти, за да се определи точната датировка на картината. 

След като става ясно, че това е "Спасителят на света", платното се превръща в "най-голямото откритие в областта на изкуството през 21-ви век".

Картината ще обиколи изложби в Лондон, Хонг Конг, Ню Йорк и Сан Франциско. Наддаването за шедьовъра ще се проведе на 15 ноември в Рокфелер Плаза в Ню Йорк.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търг | изкуство | картина | произведения на изкуството | Леонардо Да Винчи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини