Стартира Националният конкурс за млад фермер

Той се организира за трета поредна година от евродепутата Владимир Уручев и партниращи институции

Снимка: ГЕРБ
15:08 17.04.2018
За трета поредна година евродепутатът Владимир Уручев провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

Победителят в Националния конкурс ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер. Европейският конгрес се инициира за пета поредна година от евродепутатите от Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент - Нуно Мело (Португалия) и Ещер Херанс (Испания), с подкрепата на Конфедерацията на португалските фермери (CAP) и испанската Асоциация на младите фермери (ASAJA). Целта на инициативата е да насърчи младите земеделски производители в селските райони и да направи по-видима тяхната дейност.

Право на участие за Европейската награда имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво. Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство. Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект.

Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие (попълва се на български език), състоящо се от следните документи: име и данни за контакт; кратко описание на стопанството; представяне на проекта, което не трябва да надвишава 2 страници, като може да бъде предоставен и допълнителен материал под формата на DVD, снимки, брошури и др.

Селекцията на национално ниво ще се осъществи от жури, определено от евродепутата Владимир Уручев и партниращите организации, в съответствие с критериите за допустимост, посочени в регламента на наградата.

Срокът за подаване на заявленията за участие е 06 април 2018 г. на e-mail: vladimirandreev.urutchev-office@europarl.europa.eu с текст „Национален конкурс за Европейската награда за млади фермери 2018”.

Класирането и обявяването на победителите на национално ниво ще се състои на 20 април. 2018 г. в Пловдив в рамките на Първия национален форум на младите фермери.

Подробна информация за регламента на наградата може да намерите тук и тук, както и на интернет страниците на Владимир Уручев и на АЗПБ.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Владимир Уручев | млад фермер | европейски конкурс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини