Стотици компютри са атакувани с вирус от името на Агенцията по вписванията

17:40 14.02.2018
Стотици компютри са били атакувани от нов опасен вирус, който пристига на електронната поща като съобщение от Агенцията по вписванията. За атаката алармира самата организация. 

Зловредното съобщение в имейла гласи: 

„Агенция по вписванията уведомява, за промяна в крайния срок за подаването на годишните финансови отчети. След изтичане на срока, Агенция по вписванията ще предостави на Национална агенция за приходите списък на търговците и фирмите, неподали годишни финансови отчети. Неподалите в срок ще бъдат санкционирани от НАП или АДФИ, като предвидените санкции са в размер от 300 до 2000 лв.

За повече подробности, моля, отворете прикачения файл.“

От Агенцията изтъкват, че подателят на електронните писма не използва имейл адрес от официалния домейн registryagency.bg, нито пък е свързан с Агенция по вписванията. 

Всички срокове и изисквания на Агенцията са налични на официалната интернет страница - http://www.registryagency.bg/bg/, както и на страницата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел - http://www.brra.bg/.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: компютри | имейл | вирус | Агенция по вписванията | атака | кибератака

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини