Три българки в класацията на Forbes за успешни хора под 30 г.

Две от дамите са социални предприемачи, а третата - адвокат

Три българки попадат в престижната класация на сп. Forbes "30 под 30" за Европа за 2018 г. (30 Under 30 Europe 2018), която се прави за трета поредна година.

Две от тях са социални предприемачи и съответно попадат в тази категория на класацията, а третата е адвокат и е в подреждането в категория "Право и политика".

Първата дама е Ива Цолова, съосновател на платформата JAMBA, която свързва бизнеса с хората с увреждания в България, оптимизирайки процеса за тяхната интеграция на пазара на труда. В същата категория е и Росица Заимова, съосновател на Dalberg Data Insights, която създава инструменти за интерпретиране на данни и проектиране на решения за международно развитие, хуманитарна помощ и социално въздействие. Предимството им е в достъпа до частни данни, които са ключови при предизвикателства като земетресения или инфекциозни огнища.28-годишната Лена Бориславова е третата българка в престижната класация. Тя работи в кантора "Георгиев, Тодоров и Ко", като е специализирана в сливания и придобивания, търговски сделки и преговори, както и международно финансово право. Тя подкрепя и чуждестранните инвестиции в България. Завършила е право в Харвард.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | Форбс | 30 под 30 | Лена Бориславова | Росица Заимова | Ива Цолова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини