Virgin Galactic извърши успешен тест на своя туристически космически кораб

Целта на компанията е да превозва туристи в извънатмосферно прострнаство

Снимка: Twitter
Virgin Galactic благополучно тества своя кораб SpaceShipTwo, който е разработен специално за космически туризъм. Успешният изпитателен полет извежда компанията на Ричард Брансън с една крачка по-близо до целта ѝ да изведе хора в извънатмосферно пътешествие около Земята. 

Новината съобщиха от Virgin Galactic в своя профил в Twitter на 11 януари. SpaceShipTwo бе публично представен през 2009 г. и оттогава е в разработка и тестване. Всеки такъв кораб може да превозва общо шестима пътници и двама пилоти. Плана на Virgin Galactic е да се попълни флотилията си с пет такива машини за бъдещата си пътническа услуга. 

Макар и с крачка напред към заветната цел да станат първата туристическа космическа линия в света, Virgin Galactic все още има какво да свърши преди това да се случи. SpaceShipTwo го чакат още редица тестова, а в добавка на това трябва да се отбележи, че космическият туризъм е изцяло нова област, която тепърва ще изисква сериозен регулаторен инструментариум. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: космически кораб | Ричард Брансън | тест | космически туризъм | Virgin Galactic | успешен

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини