Maserati пуска първия дизелов модел

Цената на Ghibli е близо 130 хил. лв.

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Италианският производител на автомобили Maserati пуска новия си модел Ghibli, който е първият с дизелов мотор в историята на марката, съобщи официалният сайт на марката. Моделът ще конкурира модели от ранга на BMW Серия 5, Audi A6 или Mercedes E-класа от септември 2013 г. Дъщерната на Fiat компания залага на темпераментен дизайн и спортен харакетр.

Ghibli е с плоска, дълга предница, завършваща с типичната за италианския производител акулова муцуна. В предните калници откриваме типичните „хриле“ Страничният профил на модела е ярко очертан, а задницата е къса и с агресивна визия. Предните седалки са много стегнати със спортни контури, а интериорният дизайн се различава от този на Quattroporte само по по-заоблените форми.

Ghibli разполага с V8 двигател и пристанищен влекач. Мощността на автомобила е 275 к.с. и 600 Нм въртящ момент, коита са гаранция за спортните възможности на „италианеца“. Дизелът тегли мощно и ускорява машината само за 6,3 сек от 0 до 100 км/ч. Новото 4х4 задвижване за момента може да бъде поръчано само заедно с мощния бензинов двигател. Автомобилът предлага WLAN Hotspot, камера за заден ход и темпомат.

Подкрепи Economic.bg