Сирийската опозиция отрече използването на химическо оръжие

В събота сирийската държавна информационна агенция САНА съобщи, че бунтовниците са използвали отровни вещества срещу войниците от правителствената армия в Джоабра

304 ~ 1 мин. четене

Сирийската опозиция, която се бори срещу правителствените войски, опроверга твърденията, че е използвала химическо оръжие в предградия на Дамаск, предаде АФП.

В събота сирийската държавна информационна агенция САНА съобщи, че бунтовниците са използвали отровни вещества срещу войниците от правителствената армия в Джоабра, предградие на Дамаск, в резултат на което са ранени няколко военнослужещи.

Миналата сряда световните медии съобщиха за мащабна предполагаема атака на войските на сирийското правителство в предградията на Дамаск. Съобщава се за стотици жертви. Сирийската национална коалиция твърди, че броят на жертвите може да достигне 1300 души. Властите и армията на Сирия отхвърлят тези твърдения.

На 18 август в Сирия пристигна група специалисти на ООН по химическо оръжие. Инспекторите трябва да установят дали е било използвано химическо оръжие.

Подкрепи Economic.bg