Търсят се начини за намаляване на сметката за парно

Вече са направени редица предложения, каза Йорданка Фандъкова

208 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

В момента се търсят начини за облекчаване на потребителите на "Топлофикация София", като вече отправени конкретни предложения към доставчика на топлинна енергия. Това обяви в ефира на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

От думите й стана ясно, че е необходимо да се вземат решения на национално ниво. "Наложителна е промяна в общите условия, което е в компетентността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Кметът и общинските съветници са подготвили специално писмо до ДКЕВР и ще поискат среща в тази връзка", разясни Фандъкова.

Столичният кмет каза още, че в доклада, който се разглежда в момента, има конкретни мерки за облекчаване на хората, които са в най-трудно положение.

Предвижда се до 250 kWh да се заплаща с 20% отстъпка, а до 1.2 mWh с прогресивно намаляване на отстъпката. Това е една от мерките за облекчаване. Очаква се Столичният общински съвет след две седмици да гласува тези предложения.

Йорданка Фандъкова ще настоява както ДКЕВР, така и Министерство на икономиката и енергетиката, а ако са необходими и законодателни промени и Народното събрание, бързо да се ангажират с тези въпроси.

Подкрепи Economic.bg