Apple представи нова версия на бюджетния iPhone SE

В разгара на коронавирусната пандемия компанията „удря едно рамо“ на потребителите

Apple представи нова версия на бюджетния iPhone SE
7744 ~ 1 мин. четене

В разгара на пандемията от коронавируса Covid-19 и ударът по доходите на потребителите Apple представи нова версия на своя бюджетен смартфон iPhone SE. Цената на новия модел е 399 долара, като така компанията едновременно „удря едно рамо“ на потребителите и се опитва да си създаде по-добър имидж в очите на тези от тях, които по принцип обръщат голямо внимание на цената на покупките си.

Агенция Reuters отбелязва, че представянето на второто поколение бюджетна линия SE не на последно място е в унисон с актуалната стратегия на Apple все повече да разчита на приходите си от продажба на услуги, отколкото на хардуер. След обявяването на новия модел към 19:10 ч. българско време акциите на технологичния производител поевтиняха с 1.47% до цена 282.83 долара за акция.

Второто поколение на iPhone SE ще бъде наличен за продажба от 24 април. Той ще бъде с 50 долара по-евтин от най-евтиния продаван в момента iPhone 8, който скоро ще бъде „пенсиониран“.

Обновеният бюджетен смартфон на Apple ще разполага с 4.7-инчов екран и ще бъде „задвижван“ от процесора, който компанията поставя и в най-новия си модел от висок клас – iPhone 11 Pro.

Подкрепи Economic.bg