Австрия отваря малките магазини следващата седмица

Според Курц държавата е реагирала навремено на здравната криза и вече е време за облекчаване на мерките

Австрия отваря малките магазини следващата седмица

Австрийският канцлер Себастиан Курц на сесия на долната камара на парламента във Виена, Австрия, 3 април 2020 г.

Снимка: БТА

9794 ~ 1 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Австрия планира да отвори отново малките магазини от следващата седмица, като това е първата ѝ стъпка за намаляване на мерките срещу разпространението на коронавируса, пише Reuters. Политиките за борба със заразата дадоха резултат и сега другите държави ще гледат как икономиката на Австрия се връща към нормалния си ритъм, сподели канцлерът Себастиан Курц по време на пресконференция.

Според него Виена е действала по-бързо и е успяла навреме да се справи с разразилата се здравна криза, а сега това ѝ дава привилегията отново да отвори магазините, считани за несъществени.

Ако всичко върви по план, на 14 април ще бъдат отворени търговските обекти с площ по-малка от 400 кв. м., примери за такива са железариите и магазините за градински стоки. Очаква се всички молове и големи центрове да се върнат към нормалното си функциониране на 1 май.

Заразените в Австрия с COVID-19 са малко над 12 000, вчера броят ми се е увеличил с 270. Смъртните случаи са 220, през изминалия ден са потвърдени 18 жертви на вируса по данни на Worldmeters.

Подкрепи Economic.bg