Автобуси с избиратели от Турция вече пристигат в България

От коалицията \"Обединени патриоти” се заканват да блокират границата ни с Турция днес

Автобуси с избиратели от Турция вече пристигат в България
3077 ~ 1 мин. четене

Заради предстоящите парламентарни избори масово български изселници пътуват от Турция за България. Вчера автобус от 90 души отпътува от района на Гебзе, Турция, съобщава Нова Тв.

Пътуването е безплатно и се организира от политически формации, които ще участват на предсрочните парламентарни избори. Очаква се в рамките на една седмица да бъдат извозени до България над 600 души с 15 автобуса.

„От Бурса също тръгна огромен автобус. На оградата на офиса, в който се извършва записването за пътуване, е закачена обява, която гласи, че се организира безплатен транспорт от Истанбул до България. На формуляра, закачен отвън, са записани часовете, в които автобусите ще отпътуват. До този момент пътуването се организираше с безплатни билети по редовните автобусни линии”, обясняват от Нова.

Междувременно привърженици на коалицията „Обединени патриоти” се заканват да блокират границата ни с Турция днес. Очаква се днес от да спрат движението при входовете на трите гранични пункта "Капитан Андреево", "Лесово" и "Малко Търново".          

Организаторите искат да блокират всички коли и автобуси, които влизат от южната ни съседка. А целта е да се спре така наречения изборен туризъм.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg