Банката на фамилия Ротшилд стъпи в Силициевата долина

Rothschild & Co. иска да затвърди позициите си на консултант по сливания и придобивания в технологичната сфера

Банката на фамилия Ротшилд стъпи в Силициевата долина

Снимка: https://www.rothschild.com/

3431 ~ 2 мин. четене

Rothschild & Co., една от най-старите банки в Европа, стъпи в Силициевата долина. Холдинговата компания, която контролира бизнеса на фамилията Ротшилд, отвори офис в Сан Франциско с намерението да участва активно в процесите по сливания и придобивания на технологични компании в района.

Компанията също така е наела като ръководител на отдела си за технологии Крис Гартнер и Уалид Киари като управляващ директор за технологии. И двамата преди това са работили за банка Credit Suisse, съобщава "Бизнесинсайдър".

"Работим с клиенти от района на Сан Франциско и залива от известно време, и отварянето на офиса ни ще ни позволи да подсилим екипа си, осигурявайки на клиентите ни достъп до най-добрите специалисти и съвети", казва в изявление Робърт Леитао, ръководител на Rothschild Global Advisory.

Новият офис в Силициевата долина идва след отварянето на офис в Чикаго, воден от бившия управляващ директор на "Голдман Сакс" Ерик Хършфийлд. 

През август м.г. пък компанията нае Джими Нейса от UBS за ръководител на Rothschild & Co. Северна Америка.

Компанията работи в сектора на консултирането на сделки по сливания и придобивания, финансови консултации, инвестиции и управление на финансови потоци за правителства, институции, компании и отделни индивиди.

Началото на семейната фирма поставя Майер Амшел Ротшил преди около 200 години, а в началото на 19-и век подпомага петима от синовете си да изградят банки в Лондон, Париж, Франкфурт, Неапол и Виена. 

В момента компанията е сред водещите в сферата на сливанията и придобиванията, нареждаща се на пето място в Европа по приходи за 2016 г. с 384 млн. долара приходи, според Dealogic. Това я поставя преди други гиганти в бранша като Citigroup, Credit Suisse, Barclays и Deutsche Bank.

Дружеството има 2800 служители в 40 държави, според информация от уебсайта.

Подкрепи Economic.bg