БДЖ ще купува части за „07“ за близо 2 млн. лв.

Срокът за подаване на оферти по обществената поръчка е 21 април

БДЖ ще купува части за „07“ за близо 2 млн. лв.

Снимка: Economic.bg/Архив

5168 ~ 1 мин. четене
Белчо Цанев Автор: Белчо Цанев

„БДЖ-Пътнически превози“ обяви обществена поръчка за доставка на резервни части за руските дизел-електрически локомотиви от серия „07“ за едногодишен период. Прогнозната обща стойност на поръчката, която е разделена на 16 обособени позиции, е 1.953 млн. лв.

Отделните лотове са за доставка на колянов вал за дизеловия двигател на локомотива (на прогнозна стойност 310.5 хил. лева), на основни лагери и биелни лагери, на бутала и сегменти, на окомплектована цилиндрова глава (на стойност 417.4 хил. лв.), на части за газоразпределителния механизъм и т.н. По всичко личи, че компанията ще прави основен ремонт на дизеловия двигател на един от локомотивите си, серия 07.

Руските дизел-електрически локомотиви, серия "07", със своите 3000 к.с. са най-мощните машини от този тип в БДЖ. Те са доставени в периода 1972-1978 г., развиват максимална скорост 100 км/час и обслужват основно неелектрифицираните жп линии у нас. Фактът, че е бил изнасян навремето и за Западна Германия говори много за високите качества на "07".

Оферти за участие в обществената поръчка се приемат до 21 април, а мястото на доставка на резервните части е Локомотивното депо на БДЖ в Горна Оряховица.

Подкрепи Economic.bg