Фондация дава 25 стипендии за обучение в чужбина

Младежите могат сами да изберат учебното заведение, в което да се обучават между 3 и 6 месеца

Фондация дава 25 стипендии за обучение в чужбина
4274 ~ 2 мин. четене

Фондация UniCredit & Universities дава 25 стипендии за бакалаври и магистри за обучение в чужбина между 3 и 6 месеца. Младежите могат да избират учебно заведение от страните, в които оперира УниКредит – Австрия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешка република, Германия, Унгария, Италия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Турция и Украйна.

Кандидатите за обучение в друга държава трябва да са поне втора година студенти по икономика, финанси, банково дело, мениджмънт или право в някоя от страните, част от мрежата на УниКредит. Освен това университетът, в който се обучава кандидата, е необходимо да има договор за обмен с приемащото учебно заведение.

Стипендиите, предоставяни от Фондация UniCredit & Universities, са за максимум 6 месеца в периода януари 2016 – март 2017 г. Спечелилите финансиране за обучение в чужбина ще получат 700 евро за целия период на пребиваване в друга държава и отделно 1000 евро за виза, пътни и други разходи.

Крайният срок за кандидатстване е 15 ноември 2015 г., а 25-мата победители ще бъдат обявени на 15 декември 2015 г. Документи за стипендии се подават само онлайн чрез сайта на Фондация UniCredit & Universities.

От 2013 г. четири български университета са партньори на Фондация UniCredit & Universities. Това са Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Висшето училище по застраховане и финанси и Стопанска академия „Димитър А. Ценов”.

Фондация UniCredit & Universities, която е създадена през 2009 г., осигурява годишни стипендии и специализации в чужбина на талантливи студенти в общ размер от над 200 хил. евро. За стипендия могат да кандидатстват и студенти от други университети в България, ако интересите им са в областите икономика, политически и социални науки.

Фондацията предлага стипендии в три основни направления: подкрепа за обучение, за изследвания, както и за провеждане на научни семинари. Повече информация може да бъде намерена на сайта на Фондацията.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg