4 храни, които топят мазнините
Време е за летните почивки, вижте как може да изглеждате добре на плажа
Независимо къде ще почиваме през лятото - на
море или на басейн, всеки иска да изглежда добре на плажа. Затова лятото е подходящ
момент, в който можем да се храним по-здравословно и да приемаме храни, които
да ни помогнат по-бързо да регулираме теглото си. Предлагаме ви четири храни, които имат силен ефект върху топенето на мазнините:
Слънчогледово семе
Семената на слънчогледа са богати на полиненаситени мастни киселини, което ги прави отличен източник на полезни мазнини. Те са необходими за правилното функциониране на клетките в организма и на практика метаболизма. Слънчогледовото семе потиска глада и дава енергия. Ако закусвате всеки ден с шепа слънчогледови семки, ще се радвате на бързо топене на мазнини и ефект още на втората седмица.
Круши
Крушите са мощно оръжие срещу излишните килограми. Затова яжте по една, две круши на ден и започнете да топите мазнините много по-бързо. Фибрите позволяват истинска редукция на сладките въглехидрати в тях, както и на останалите приети през деня хранителни вещества.
Аспержи
Аспержите са сред най-полезните храни. Те са бедни на калории, което позволява поемането на по-големи количества от тях. От друга страна те имат мощен детоксикиращ ефект, балансират чревната флора, благодарение на което по-лесно се горят мазнините. Аспержите са много богати на фибри, които подпомагат работата на пробиотичните бактерии в стомашно-чревния факт.
Овесени ядки
Неслучайно овесените ядки са неотменна част от всеки хранителен режим. Те са основен източник на бета-глюкан, ускоряващ процесите на изгарянето на мазнините. Когато консумирате овесени ядки достатъчно често, метаболизмът се засилва и въглехидратите се превръщат в енергия, а не в мазнини. Редовната консумация на овесени ядки потиска апетита и поддържа чувството на ситост с часове, което ви предпазва от приемането на вредна и калорична храна.