И ремонтът на „Графа“ ще трябва да се ремонтира

Граждани публикуваха снимки във Facebook на готовите части от ремонта на улицата

И ремонтът на „Графа“ ще трябва да се ремонтира

Снимка: Владимир Христовски/Facebook

17072 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева

Ремонтът на столичната ул. „Граф Игнатиев“ продължава вече 5 месеца, а готовите й участъци вече предизвикаха възмущение у гражданите. Във Facebook се появиха снимки, запечатали „гениалните“ решения на фирмата изпълнител -„Джи Пи Груп“, нашумяла с разследването на сайта „Биволь“ за злоупотреба с евросредства. Същата компания направи неуспешния ремонт пред НДК, където след няколко месеца част от плочките се надигнаха.

Стойността на проекта за ремонт на „Графа“ е над 24 млн. лв. и трябва да приключи до края на годината, по думите на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев. Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък се закани още при старта на ремонта да глобява фирмата с по 240 хил. лв. на ден за забавяне в изпълнението. Такова забавяне със сигурност ще има, тъй като от „Джи Пи Груп“ обясниха, че са се появили „непланирани“ трудности.

От Столична община обявиха, че през ноември трябва да бъдат пуснати в движение трамваите по „Графа“, но вече ремонтираните трамвайни линии и плочките около тях обещават бъдеще, подобно на печалния бул. „Дондуков“, за който бяха налети над 7 млн. лв., а резултатът бе в няколко последователни ремонта на неравности, разпаднати ограничители на велоалеите и пренареждане на паветата.

"Гарантираме, че с парите на гражданите няма да се плаща за калпаво свършена работа", категорична бе Фандъкова преди две седмици, когато коментираше случай с отрязано дърво от компанията, работеща по ул. "Граф Игнатиев".

Подкрепи Economic.bg