Лондон рекламира Webit.Festival в София

Властите в страната финансират компании да дойдат на Webit.Festival 2018

Лондон рекламира Webit.Festival в София
1484 ~ 1 мин. четене

Властите в Лондон рекламират София и по-специално предстоящия Webit.Festival, който ще се проведе в края на юни в българската столица. Това става ясно от информация на сайта на Knowadge Transfer Network на Innovate UK. Отделът за международна търговия в Обединеното кралство обяви, че търси британски компании с иновативни нови технологии, които да представят на софийския форум, като им предлага да ги подкрепи и финансово.

„Покажете на света своите иновативни технологични продукти на Webit.Festival“, гласи призивът на английското правителство към бизнеса на Острова. „Това е реален пример как Webit прави София дигитална столица“, написа организаторът на най-големия технологичен форум у нас Пламен Русев в профила си във Facebook.

Именно Великобритания е една от държавите с павилиони на тазгодишния форум. Освен нея такива ще имат Италия, Холандия и България. Изложбените площи на Webit.Festival бяха почти напълно продадени още в началото на май, като се тук се очаква да се представят над 200 фирми.

Тазгодишният фестивал е водещото технологично и дигитално събитие на Председателството на Съвета на ЕС и ще се проведе в края на българския мандат – между 25 и 27 юни.

На форума се очаква да дойдат редица иноватори и експерти от сектора, както и любопитният хуманоиден робот София. 

Подкрепи Economic.bg