Марешки вдигна цените на горивата

Вече две вериги са с по-ниски цени от VM Petroleum

Марешки вдигна цените на горивата
4100 ~ 1 мин. четене

Бензиностанцията на бизнесмена Веселин Марешки VM Petroleum във Варна вдигна цените на горивата. Дизелът вече се продава на 1,52 лв. за литър, а преди цената му беше 1,48 лв. Бензинът е 1,69 лв., а газта – 0,69 лв. Това потвърдиха пред Economic.bg от екипа на бизнесмена.

По думите им причината за скока в цените е световния тренд в стойността на петрола, който се повиши с 10 долара от началото на месеца и вече е околo 40 долара за барел на едро. Марешки е коментирал пред Economic.bg, че цените по бензиностанциите му винаги ще зависят от цената на нефта на световния пазар.

Бензиностанция Rompetrol в морската ни столица държи най-ниски цени на горивата, пише VarnaHot. Там дизелът е 1,49 лв., а бензинът 1,61 лв. След нея се нарежда OMV, която е в непосредствена близост до обекта на Марешки, тя търгува горивата на дребно по 1,51 лв. за дизел и 1,61 лв. за бензин. Лукойл поддържа цената на дизела на 1,54 лв, а на бензина на 1,62 лв.

Според сайта Fuelo.net за днес средната цена на дизеловото гориво поевтинява с 1 ст. до 1,72лв./л, а бензинът А95H поскъпва с 2 ст. до 1,79лв./л.

За Economic.bg от фирмата на Марешки коментираха, че вече има много закупени обекти в цялата страна и откриването на новите бензиностанции зависи само от административните дейности по тях. 

Подкрепи Economic.bg