McLaren ще съкрати 1200 работни места заради пандемията

Това е повече от една четвърт от работната сила в групата

McLaren ще съкрати 1200 работни места заради пандемията

Снимка: Twitter профил McLaren

312 ~ 1 мин. четене
Британският производител на суперколи McLaren Group обяви днес, че ще съкрати 1200 работни места по програма за преструктуриране, за да компенсира въздействието на пандемията от COVID-19. Очаква се този ход да засегне работните места в целия бизнес на групата - автомобилен и състезателен, се казва в съобщение на компанията, цитирано от Ройтерс.

Прекратяването на състезанията в моторните спортове, спирането на производствените и търговските дейности по целия свят и намаленото търсене на технологични решения доведоха до внезапно въздействие върху дейностите по генериране на приходи на групата, добавя компанията.

„Работихме усилено, за да избегнем подобни действия, като вече предприехме драматични мерки за икономия на разходи във всички области на бизнеса. Но нямаме друг избор, освен да намалим числеността на работната си сила “, каза изпълнителният председател Пол Уолш.

Съкращаването на работни места представлява повече от една четвърт от работната сила на групата от малко над 4000 души, според Sky News, която първа съобщи новината.
Подкрепи Economic.bg