„Монбат“ ще строи завод във Враца за над 40 млн. лв.

Компанията ще открие 150 работни места

„Монбат“ ще строи завод във Враца за над 40 млн. лв.
4799 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Производителят на акумулаторни батерии "Монбат" планира изграждането на нов завод във Враца. Компанията е изпратила инвестиционното си намерение до кмета на Враца Калин Каменов на 19 февруари. В него е посочено, че се предвижда в завода да бъдат вложени почти 42 млн. лв. 

Заводът ще бъде изграден върху три терена, собственост на акционерното дружество, а в него се очаква да се открият 150 нови работни места. Дейностите по изпълнение на инвестиционното намерение ще се осъществяват на два етапа, се казва още в съобщението на общината. 

Обемът на производство на акумулаторни батерии за една година ще бъде един милион броя, като се предвижда постепенно това количество да се увеличава. Батериите във Враца ще се произвеждат по нова американска технология. 

„Монбат“ АД е най-големият производител на батерии в Източна Европа, с производствени и рециклиращи мощности в пет различни страни. 

Това е поредното инвеститорско намерение, отправено към община Враца. В началото на годината немски производител в областта на автомобилното оборудване подписа договор с Общината за купуването на терен, върху който компанията да изгради завод. Инвестицията е близо 22 милиона лева и първоначално ще бъдат наети 300 работници.
Подкрепи Economic.bg