Morgan Stanley прогнозира нови избори във Великобритания догодина

Според американската банка премиерът Тереза Мей няма да успее дълго да балансира между интересите, които представлява

Morgan Stanley прогнозира нови избори във Великобритания догодина
552 ~ 1 мин. четене

Правителството на британския премиер Тереза Мей ще падне през 2018 г. и ще се стигне до предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира изследване от американската банка Morgan Stanley, цитирано от Business Insider.

„Смятаме, че правителството ще оцелее през 2017 г., но ще падне през 2018”, гласи документът, изготвен от екип икономисти и стратези.

Основният аргумент за предположението на банката е, че Мей ще се опита да балансира между интересите на умереното и радикално крило на Консервативната партия, както и на широката общественост. Тя, прогнозира, че Morgan Stanley ще успее да прави това до края на годината, но не и по-дълго.

След като не успя да спечели парламентарно мнозинство на изборите през юни, британският премиер беше принудена да влезе в коалиция със северноирландската Демократична съюзническа партия, за да може да управлява страната. Слабото парламентарно мнозинство на Мей означава, че само шепа твърди поддръжници на Brexit трябва да се разбунтуват срещу нея, за да падне правителството в Лондон.

Подкрепи Economic.bg