Нов завод открива 400 работни места у нас

Инвестицията в предприятието е за над 7 млн. евро, много от местните хора искат да работят там

Нов завод открива 400 работни места у нас
5172 ~ 2 мин. четене

Завод за медицински артикули и консумативи ще отвори врати в санданското село Катунци. Египетски инвеститор влага 7-8 млн. евро в предприятието, което е на площ от 40 декара, а разгънатата застроена площ е върху 6-7 декара. Използват се най-съвременни строителни материали, съобщава Kmeta.bg.

Основното хале е на площ от близо 6 декара, строят се и 4 складови помещения, абонатна станция, трафопост. Вече пристигат и част от машините, които са опаковани и са в двора на предприятието.

По-голямата част от продукцията ще се изнася в чужбина, но ще се зарежда и родния пазар.

Строителството и оборудването ще приключат до края на май. Предприятието може да отвори врати още през юни. Но това зависи най-вече от египетския инвеститор Манду Атеа.

Първоначално фабриката ще наеме 150 души, но собственикът й има амбицията в следващите 1-2 години те да станат над 400.

„Дано този завод започне да работи по-бързо. Всеки ден идват хора да питат за работа, пристигат чак от общинския център Сандански. Всичко живо се надява да се труди тук. Тази фабрика ще промени коренно визията на селището ни”, казва кметът на Катунци Иван Коричков.

Инвеститорът закупил земята от фармацевтично предприятие. Периодично той или негови представители идват, за да наглеждат строителните дейности.

„За последно хора на инвеститора идваха миналия месец. Много местни хора вече не искат да чуят за друга работа. Надеждата им е в египетската фабрика. Някои са готови да напуснат работните си места в други фирми, за да станат част от трудовия колектив на египетския милионер. Предприятието ще реши проблема с безработицата в целия регион”, категоричен е кметският управник.

Подкрепи Economic.bg