Опустялата Италия

Обмислят се по-строги ограничения в най-засегнатите от коронавируса райони в страната, включително затваряне на супермаркети и аптеки

Опустялата Италия

Снимка: БТА

13364 ~ 1 мин. четене

Пустите улици и площади вече са обичайна гледка в страната. Преди два дни Италия предприе безпрецедентни марки, като постави под карантина цялото население и го призова да не напуска домовете си. Блокиращата мярка ще продължи до 3 април.

Общият брой потвърдени случаи на заразени с коронавирус в страната нарасна до над 10 000, над 500 са смъртните случаи.

Италианското правителство обмисля налагането на още по-строги ограничения в най-засегнатите от коронавирус райони в страната, включително затваряне на супермаркети и аптеки и спиране на обществения транспорт. Мерките ще бъдат разгледани са северните райони Венето и Ломбардия. 

От понеделник над 60 милиона души в страната бяха призовани да си останат вкъщи, пътуването е позволено само до работа, за лечение или при спешни случаи.

За момента градският транспорт работи както обикновено.

Магазини, кафенета и ресторанти остават отворени до 18 часа, но полицията следи за правилата, които изискват клиентите да стоят на разстояние един метър.

Училищата и университетите са затворени, сватбите и погребенията са забранени, кината, театрите и музеите не работят.

Въвежда се забрана за спортни събития. Мачовете от Серия А са прекратени. Ограниченията важат и за любителските спортове. Решено е временно да се затворят и фитнес центровете. Властите решиха да затворят и съоръженията за ски.

Джорджо Армани реши временно да затвори магазините, ресторантите и хотела си в Милано. В края на февруари Армани проведе модно ревю без зрители, за да противодейства на разпространението на коронавирус.

Не е въведена забраната за пътуване на италианци в чужбина. Хората, влизащи в Италия, ще бъдат тествани, за да се определят дали са заразени с коронавирус.Подкрепи Economic.bg