Откриват у нас най-голямата очна клиника на Балканите с инвестиция от над 10 млн. лева

На 17 май всички желаещи могат да се прегледат безплатно в новата 5-етажна болница в София

Откриват у нас най-голямата очна клиника на Балканите с инвестиция от над 10 млн. лева
29824 ~ 2 мин. четене
Най-голямата и модерна очна клиника на Балканите – VISION, отваря врати в София. Официалното ѝ откриване ще бъде в събота, 19 май. Инвестицията в модерното здравно заведение надхвърля 10 млн. лв., каза за Economic.bg управителят на клиниката Елена Кумбиева.

Преди официалното откриване, на 17 май 2018 г., четвъртък, от 9.00 до 17.00 часа, всички желаещи ще имат шанса да се прегледат безплатно в 5-етажната болница на столичния бул. „Проф. Цветан Лазаров“. 

Клиниката разполага с 46 кабинета, оборудвани с последно поколение апаратура за ранна диагностика, 8 операционни, специален сектор за деца, ВИП зона и оптика.Здравното заведение ще предлага революционни терапии за лечение на диабетна ретинопатия и глаукома с иновативните „жълт“ и „червен“ лазер. Тежката ретинална хирургия ще се извършва с помощта на единствения апарат с „човешко сърце“ у нас – „Еva“. А желаещите да се освободят от бремето на очилата и лещите ще имат шанса да го направят само за няколко минути – благодарение на най-бързия ексимерен лазер-стрела в света „Amaris 750“. Това разказа д-р Илиян Шандурков, медицински директор на клиниката и председател на Българското дружество по офталмология.Иновативната апаратура във „VISION“ позволява да се използва нова система за организация на прегледите, заимствана от опита на френски специалисти-офталмолози. Благодарение на нея, позволява пациентът получава прецизна диагноза за максимално кратко време. Прегледите се правят от лекар-специализант и консултант-офталмолог. Изследванията  се извършват с нови, неизползвани досега у нас апарати. Като например „Eidon“, който прави моментна снимка на очното дъно без разширение на зениците, както и системата за неинвазивна ангиография на макулата и зрителния нерв „AngioVue“.  Светила в световната офталмология ще консултират болните и обучават специалистите от екипа на „VISION“. Сред тях на първо място е ретиналният хирург от Антверпен д-р Карл Клаес. При белгиеца намират последна надежда хора с изключително тежки диагнози – недоносени бебета с ретинопатия, пациенти с отлепване на ретината и сериозни очни травми. „Магьосникът от Антверпен“ от години си сътрудничи с VISION. На 18 май 2018 г., петък, световноизвестният хирург ще преглежда пациенти в клиниката на ул. „Виктор Григорович“ №8. 

Известният окулопластичен хирург от Атина д-р Николаос Тракос, който спасява пациенти с орбитални тумори и сериозни патологии на клепачите, също партнира с колегите си от VISION.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg