Петролът падна под $46 за барел

Черното злато не е било толкова евтино от март 2009 г

Петролът падна под $46 за барел
280 ~ 1 мин. четене

Продължава спадът в цената на петрола. Днес тя достигна своя минимум за последните 5,5 години на фона на очакванията за ръст на горивните запаси на САЩ.

Февруарските фючърси на суров северноморски петрол тип Brent, търгувани на лондонската борса ICE, поевтиняха с 1,5% - до 46,72 долара за барел. На нюйоркската борса NYMEX февруарските фючърси на американски лек петрол тип WTI пък поевтиняха с 1,39% процента — до 45,43 долара за барел.

Черното злато не е било толкова евтино от март 2009 г. Причина за спада в цените по време на вчерашната борсова сесия станаха слуховете за ръст в горивните запаси на САЩ, както и на фона на очакваното съобщение на властите в Обединените Арабски Емирства за продължаване на увеличаването на обемите на нефтопроизводство, пише БГНЕС.

На 12 януари банка Goldman Sachs представи новата си прогноза за цената на черното злато. Според нея в близките 3 месеца петрол тип WTI ще поевтинее до 41 долара за барел, а петрол тип Brent — до 42 долара за барел. Само допреди няколко месеца Goldman Sachs прогнозира 70 долара за барел WTI и 80 долара за барел Brent.Подкрепи Economic.bg