Почина Павел Чернев

Депутатът си отиде на 47-годишна възраст

Почина Павел Чернев
5970 ~ 3 мин. четене

Бившият депутат Павел Чернев е починал днес следобед на излизане от столичен ресторант, предава „24 часа.“ Той е бил в заведението с компания. След като му е прилошало, излязъл навън и е паднал на земята. Починал е на място. Извикана е линейка, но дошлите на място лекари единствено са констатирали смъртта му, съобщава Нова Тв.

По-рано днес следобед агенция "Фокус" съобщи, че е намерен труп на мъж на столичната улица "Крум Попов" в кв. Лозенец. Тогава от пресцентъра на МВР заявиха, че не става въпрос за убийство. 

В последните дни Павел Чернев се занимаваше със защитата на задържания за побоя на столичния булевард "Черни връх" мъж. При първоначалния оглед на полицията не са открити следи от насилие. Най-вероятно става въпрос за естествена смърт, пише БНР.

Павел Михайлов Чернев е български политик, народен представител в 40 Народно събрание от листата на Национално обединение Атака. От 2007 година е лидер на партия Свобода. От 2012 г. е политически секретар на неформалната организация "Православна зора". По професия е адвокат.

Павел Чернев е роден на 10 юли 1969 година в град София, България.

В средата на 1997 година е съучредител и заместник-председател на организацията „ВМРО-Спомагателна“- известна с действията си срещу навлизане на секти в България.

През 2001 година Павел Чернев е кандидат за народен представител от коалицията „ВМРО – Гергьовден“. През 2004 г. напуска ВМРО по здравословни причини.

През март 2005 година е кандидат-народен представител от „Коалиция Атака“, като на 25 юни е избран от 23 МИР - София.

На 11-13 ноември 2005 г П. Чернев участва в международна среща - конгрес на националистически и патриотични партии и организации от Европа, организирана във Виена от австрийската „Партия на Свободата”(FPO). На конгреса се приема програмна декларация за общи политически действия на патриотите, известна още като Виенската декларация от 2005. Неин съавтор е и Павел Чернев.

На 7 април 2006, след пътен инцидент на магистрала „Тракия“, Волен Сидеров – лидер на партия „Атака“ и Павел Чернев дават първоначални показания пред органите на МВР, които впоследствие и двамата променят. Възниква сериозен скандал. Това, както и задълбочилите се идеологически и политически противоречия между двамата лидери, става повод Чернев да скъса последователно с партия Атака и парламентарната група на „Коалиция Атака“.

На проведените през октомври 2007 година местни избори Павел Чернев е кандидат за кмет на София. Основна теза на програмата му е недопускане строеж на нови джамии в София.

През 2007-2008г се учредява Партия "Свобода", оглавена от П. Чернев.

В началото на 2008 г, след признаването на так. нар."държава" Косово от правителството на република България, Павел Чернев демонстративно къса знамето на Косово на трибуна в Парламента.

През периода януари-септември 2008 година в Австрия, и Брюксел ( Белгия) са проведени редица срещи на ръководителите на „Свобода“ и австрийски и белгийски политици, интелектуалци, издатели и журналисти - с което се утвърждава мястото на Партия "Свобода" и нейният лидер Павел Чернев в семейството на европейските патриотични сили.

Делегация на партия „Свобода” и П. Чернев гостуват и подпомагат предизборната кампания на Йорг Хайдер и BZO в Австрия за парламентарните избори през 2008 г.

Павел Чернев е последният български политик, срещал се с Йорг Хайдер, преди ненавременната му кончина на 10 октомври 2008 г.

В началото на 2009 г. е установен контакт с Йенс-Петер Бонде, дългогодишен евродепутат и един от най-известните евроскептици, известен още като „Мистър Прозрачност” - един от създателите на международното евроскептично движение "Либертас".

На 5 февруари 2009 година П. Чернев става един от съучредителите на „Либертас“.

На 1 май 2009 г. в Рим се провежда учредителен конгрес на „Либертас”, като за България се подписва Павел Чернев.

За парламентарните избори на 5 юли 2009 година партия „Свобода“ се коалира с патриотичната партия на офицерите от запаса „Защита“. Павел Чернев е кандидат от Бургас.

От 12 юли до 4 септември 2009 г. Павел Чернев участва в снимките на игралния филм „Мисия Лондон“ на режисьора Д.Митовски в Лондон. Филмът става най-гледаната българска кинопродукция с над 4 000 000 кинозрители.Подкрепи Economic.bg