Технологиите вкарват учениците в информационен балон

Не само България, ами целият свят не е готов за дигитално образование

Технологиите вкарват учениците в информационен балон

Снимка: Личен архив

4769 ~ 12 мин. четене
Енея Георгиева Автор: Енея Георгиева

Възможно ли е качествено електронно образование и ще даде ли наистина COVID-19 тласък на реформи в българската просвета, или ще се окаже само повод за пореден разговор с отворен край. Този въпрос, както и какви са конкретните предизвикателства и възможности пред образователната система, държавата и бизнеса, ще обсъдят участниците на Конференцията „Образование от А до #. Иновативното училище“ на 17 юли от 10:00 ч., организирана от Economic.bg в партньорство с Новините на NOVA, Dir.bg и Kmeta.bg. Събитието ще се излъчва на живо в страниците на медиите във Facebook. 

Междувременно Economic.bg разговаря по някои от тези въпроси с Иван Господинов, който сред основателите на сдружение „Образование без раници“ и е участвал в стъпването на Khan Academy в България през 2012 година. За периода 2014-16 г. е бил учител на „Заедно в час“. Има магистърска степен по образователни науки в Единбургския университет, а сега пише докторантура в същата област.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg