TICKEY стартира пилотния си проект във Великобритания

Българското приложение използва умна система за таксуване

TICKEY стартира пилотния си проект във Великобритания
4055 ~ 2 мин. четене
Българската компания за мобилни билети TICKEY започва своя пилотен проект на английска земя. От началото на този месец пътниците на фериботите FalRiver в Корнуол, Великобритания ще имат възможността бързо, лесно и удобно да закупуват своите билети за пътуване, само с един клик на смартфона си. 

Мобилното приложение използва умна система за таксуване, съобразена с типовете билети на фериботната компания, която винаги гарантира най-добрата цена. По този начин TICKEY спестява на пътниците време, нуждата от пари в брой, чакане на опашки, затворени гишета или развалени вендинг машини.

TICKEY бе първият в историята български представител на световното предприемаческо състезание за технологични проекти в полза на обществото - Seedstars Summit. То се проведе за трета поредна година в Лозана, Швейцария, между 1 и 6 март. Там компанията се състезава с още 54 стартъпа и остана сред тримата финалисти за специалната награда от 500 000 долара на lastminute.com – организация, която подкрепя компании, фокусирани върху транспорта. 

Изпълнителният директор на lastminute.com – Фабио Канавале, обяви публично, че за в бъдеще ще си партнира с TICKEY за изграждане на цялостна концепция за по-ефективно и удобно пътуване в градовете.

От 1 до 3 март част от екипа на TICKEY участва в най-голямото изложение за иновации в транспорта – IT Trans. Там българската компания успя да впечатли посетители, конкуренти и потенциални клиенти с изключително удобното си решение, интелигентната система за таксуване и бързата интеграция на услугата. 

За разлика от конкурентите си TICKEY не използва QR кодове, не е нужно да бъде въвеждана допълнителна информация, като дестинация, цена, банкова карта при всяка покупка. Това което заинтригува посетителите бяха именно тези предимства на приложението, както и времето за покупка на билет, потребителски насочения дизайн и лесната интеграция на системата.  
Подкрепи Economic.bg