Тръмп блокира мегасделката между Qualcomm и Broadcom

Американският президент е взел решението по препоръка на Комисията за чуждестранни инвестиции

Тръмп блокира мегасделката между Qualcomm и Broadcom

Снимка: БТА

1272 ~ 1 мин. четене
Президентът Доналд Тръмп блокира опитите на сингапурската компания за производство на чипове Broadcom да придобие американския си конкурент Qualcomm, изтъквайки като причина националната сигурност на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Белият дом съобщи, че Тръмп е взел решението по препоръка на Комисията за чуждестранни инвестиции в САЩ, която осъществява надзор върху покупките на американски фирми от чуждестранни купувачи.

Broadcom от четири месеца опитва да купи компанията Qualcomm, която отхвърли няколко предложения от нежелания си ухажор да бъде придобита, стигнали до 121 млрд. долара. Това щеше да бъде най-голямата сделка, сключвана в историята на технологичната промишленост.

Въпреки че името ѝ не е много известно извън технологичната индустрия, Qualcomm е една от водещите производителки в света на процесори, които захранват много смартфони и други мобилни устройства. Qualcomm също така притежава патенти за ключови мобилни технологии, на които Apple и други производители разчитат за своите продукти.
Подкрепи Economic.bg