$1 милион приходи за ден от марихуана в Колорадо

И Ню Йорк обмисля да легализира употребата на канабис, но само за медицински цели

3653 ~ 1 мин. четене

Един милион долара само за ден са приходите на американския щат Колорадо от марихуана. Тревата вече се продава легално от 1 януари 2014 г., в щата отвориха 24 магазина още в първия ден, а разрешително са получили и се очаква да заработят над 100 обекта за продажба. 

Още един американски щат е на път да легализира тревата. Властите в Ню Йорк планират да отслабят законите за марихуана и да разрешат ограниченото й използване от хора, страдащи от тежки заболявания, съобщи „Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на източници от щатските власти.

Вестникът съобщи на сайта си, че губернаторът демократ Андрю Куомо – дългогодишен опонент на легализирането на марихуаната за медицински цели, планира да обяви промените следващата седмица.

Колорадо миналата седмица стана първият щат в САЩ, който легализира използването на лекия наркотик за развлечение. Вашингтон също прие легализацията, но все още не е ясно откога тя ще влезе в сила.

Марихуаната засега си остава нелегална в Ню Йорк, въпреки че притежаването на малки количества беше сведено до дребно престъпление, наказуемо с глоба.

Коментари: 0