16 национални флага, направени от храна

Рекламната агенция WHYBIN/TBWA създаде знамената на 15 страни с храни, типични за отделните места

4310 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Като част от промоцията на фестивала International Food в Сидни, Австралия, рекламната агенция WHYBIN/TBWA създаде националните флагове на 15 страни с храни, типични за отделните страни. Знамената символизират кулинарните традиции на държавите. Българското знаме отсъства в списъка на WHYBIN/TBWA, но за него би било подходящо да се използват сирене, краставица, домат.

Италия - босилек, паста и домати

Брализия - бананови листа, зелени лимони, ананас и маракуя

Япония - риба тон и ориз

Гърция - маслини Каламата и Фета сирене

Ливан - безквасен хляб Лаваш, салата от дребно нарязани зеленчуци, билки

Виетнам - комбинация от екзотичните плодове карамбол и рамбутан

Австралия - пай с месо и сос

Южна Корея - кимбап (вид суши) и сосове

Великобритания - малка кифла от пшеничено брашно, сметана и конфитюр

Франция - синьо сирене, сирене Бри, грозде

Китай - драконов плод и плодове звезда

Индонезия - пикантно къри и ориз (Самбал)

Турция - локум

Испания - чоризо и ориз

Швейцария - студено обработено месо и сирене Ементал

Екипът на Economic.bg добави и флага на България, направен от сирене, краставица и домат. Автор на снимката е 359food.bg.
Подкрепи Economic.bg