18% от фирмите не искат помощ в чужбина

60% от бизнеса очакват от търговски представителства намиране на бизнес-партньори

6626 ~ 1 мин. четене

Пропуск е, че сред фирмите не се разпространява информация как могат да им бъдат полезни търговските представители в чужбина. Това заяви председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. По думите му едва 18 процента от фирмите са казали, че нямат нужда от подкрепа в чужбина, а 13 процента са посочили, че не знаят как да намерят такава помощ.

Според него търговските ни представители зад граница са сериозна сила и капацитет, който трябва да се използва по възможно най-добрия начин.

По думите му 60 процента фирмите искат и очакват от нашите търговски представителства в чужбина намиране на бизнес-партньори, защото всеки иска да пласира стоката си. Икономическа информация за страната искат около 30 процента. Една малка част се нуждаят от съдействие при техни посещения в страната.

Симеонов обясни, че 21 процента от търговските ни представители са получили отлична оценка, 40 процента добра и около 18 процента много добра. Съвсем малко – 15 процента имат лоша оценка и 6 на сто – незадоволителна. Според него това е много добър резултат. 

Подкрепи Economic.bg