20 правостоящи във вагон за празниците

БДЖ ще продава билети само за свободните места във влака

6460 ~ 1 мин. четене

20 правостоящи най-много във вагон ще бъдат допускани във влаковете по време на празничните дни. БДЖ е въвела допълнителни мерки за осъществяване на постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари. По този начин ще бъде подавана точна и навременна информация до билетните касиери във всички гари относно  свободните места и населеността на влаковете.

За осъществяване на постоянно наблюдение за наличието на свободни места ще отговарят превозните бригади във влаковете, като след всяка гара ще се подава актуална информация на диспечерите. Диспечерите ще предават информацията на служителите от билетните каси в следващите гари, които ще преустановяват продажбата на билети в случай на изчерпване на допустимите места за правостоящи във всеки влак.

Преди заминаване на влаковете от начални гари, превозните бригади ще посрещат пътниците на пероните, като ги уведомяват за маршрута на влака, както и за евентуални промени в броя на вагоните в следващите гари.

По този начин превозните бригади ще могат да настаняват пътниците без закупени запазени места в съответните вагони съобразно маршрута им на пътуване.

 

Подкрепи Economic.bg