Агнешкото и пилешкото месо поскъпват

Поевтиняване има при захарта и яйцата

Захарта и яйцата продължават да поевтиняват, но агнешкото и пилешкото месо вдигат  стойностите си. Това сочат данните от седмичния анализ на Министерството на земеделието и храните (МЗХ), направен за периода 18-25 април. Непроменени остават средните цени на брашното и олиото.

2,26 лева за килограм е струвала бялата кристална захар на дребн. Това е с една стотинка по-малко, отколкото беше цената й в рамките на предходната седмица.

Стабилна остава цената на рафинираното слънчогледово олио – на дребно то се е продавало средно за 2,96 лева за литър.

Няма промяна и в средната за страната стойност на брашното тип 500 на дребно. В рамките на тази седмица то е вървяло за 1,04 лева за килограм.

С по 2 стотинки за брой е спаднала цената на двата размера яйца – М и L. Големите са се продавали средно за 30 стотинки на дребно, а малките – за 27 стотинки.

През периода 18-25 април цялото агне се е продавало средно за 13,92 лева за килограм, което е с 14 стотинки повече, отколкото цената му през интервала 11-18 април. С 9 стотинки за килограм е поскъпнал агнешкият бут до 13,86 лева. По-слабо е повишаването на цената на агнешката плешка. През периода тя е поскъпнала със 7 стотинки до 13,29 лева за килограм.

Продължава да се вдига цената на дребно на замразеното пилешко месо. През изминалата седмица то е повишило стойността си с още една стотинка до 4,42 лева за килограм средно за страната.

Коментари: 0