Акцентът в Бюджет 2014 ще е върху общините, увери премиерът

Насърчаването на икономическия растеж и по-високата социална защита са сред ключовите цели на кабинета, категоричен е Пламен Орешарски

3572 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Местната власт ще е акцент в републиканския бюджета за 2014 г. Ще се съсредоточим върху създаване на предпоставки за разкриване на нови работни места и за привличане на външни инвестиции. Насърчаването на икономическия растеж и по-високата социална защита са сред ключовите ни цели. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски, който поздрави представителите на местната власт по случай Деня на българската община - 12 октомври, съобщиха от правителствената информационна служба.

Според премиера, за да бъде изведена България отново на пътя на растежа, от изключително важно значение е диалогът и тясното взаимодействие между централната и местната власт.

"Срещите ми с кметовете по места са изключително ценни за работата на кабинета и за политиката, която провеждаме, тъй като те са най-близо до хората и най-добре усещат техните проблеми. Ще разчитам и занапред на конструктивните разговори", каза Пламен Орешарски.

Подкрепи Economic.bg