„Ал Джазира“ ще плати 500 млн. долара за телевизията на Ал Гор

Приходите на Current TV през миналата година са около 108 млн. долара

368 ~ 1 мин. четене

Базираният в Катар кабелен новинарски канал "Ал Джазира" (Al Jazeera) ще плати 500 млн. долара, за да придобие американската Current TV - кабелна мрежа, чиито съосновател е бившият американски вицепрезидент Ал Гор, съобщи Bloomberg, позовавайки се на двама свои източници "запознати със сделката".

Сумата е над 8 пъти по-висока от платените 60 млн. долара от Ал Гор и неговите партньори през 2004 г. за предшественика на канала. Ал Гор, който е председател на борда на директорите на компания и бизнесмена Джоуел Хаят - съосновател и главен изпълнителен директор на медията, съобщиха за продажбата, но не назоваха цена.

"Ние сме горди и доволни, че "Ал Джазира", всепризната международна новинарска организация, купува Current TV," се казва в изявлението на двамата партньори.

Приходите на Current TV през миналата година са около 108 млн. долара. Медията достига 60 млн. щатски домакинства. Англоезичната мрежа на "Ал Джазира" стартира през 2006 г. и вече достигна до 250 млн. домакинства в 130 страни, става ясно от уебсайта на катарската медия.

Подкрепи Economic.bg