Алфа Банк: Не искаме да управляваме "Икономедиа"

Управителят на Алфа Банк за България Евангелос Литрас каза, че стандартната практика е да се търси купувач за отнетите активи

Автор: Атанас Христов

Не мога да дам много информация по казуса с "Икономедиа", защото случаят е в процес на развитие. Единственият коментар, който мога да направя е, че действаме етично и според бизнес стандартите. Това каза за Economymagazine.bg управителят на Алфа Банк за България Евангелос Литрас.

"Действаме единствено и само в интерес на банката. Няма съмнение, че уважаваме решението на съда", добави той.

"Това, което може да се случи от тук нататък е в съответствие със стандартните практики. Когато има запор на залог и активи, банката търси начин да намери купувач, а не да управлява тези активи. Това е един от стандартните методи", коментира още Литрас.

С определение от 3 декември състав на Софийския градски съд спря влизането на Алфа Банк - клон България в издателската компания "Икономедиа", което бе заявено в петък миналата седмица.

С определението на съда на практика се спира блокирането от банката на имуществото на дружеството и вкарването в него на нов управител за обезпечаване на вземанията по три банкови кредита.

В петък миналата седмица, за изненада на ръководството на "Икономедиа", Алфа банк обяви, че е подала документи за вписване в Търговския регистър на нов изпълнителен директор на издателската компания и поема контрола над всичките й, включително изданията, заради просрочена вноска по погасителен план.

Коментари: 0