Антъни Хасиотис:

Кризата ни научи, че свободната икономика не е даденост и пазарът не прощава слабост, казва главният изпълнителен директор на Пощенска банка

Автор: Петя Стоянова

Професионален банкер, който оглавява шест дъщерни дружества на Eurobank EFG в България. След 17 години работа на ключови мениджърски позиции в Citibank в САЩ, Саудитска Арабия, Венецуела, Коста Рика и Гърция, кариерата на Антъни Хасиотис минава през управлението на Mellon Bank в Питсбърг и Лондон. Преди да заеме длъжността главен изпълнителен директор на Пощенска банка, той е председател и главен изпълнителен директор на General Bank of Greece от 2002 г. През 2001 г. е зам.-управител и зам.-председател на Борда на директорите на Земеделска банка на Гърция. През 1999 г. работи като регионален мениджър на Barclay's Bank за Гърция.
У нас Хасиотис беше президент на борда на директорите на AmCham, председател на борда на директорите на Гръцкия бизнес съвет в България и член на УС на Българския форум на бизнес лидерите /ББЛФ/ и на Реформ Юнион Клуб . В момента взема решения като член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ).
Обществено значими каузи на организациите, които ръководи, са другото амплоа на банкера. Убеден е, че бизнесът и успешните предприемачи има какво да направят за хората и това не е само въпрос на филантропия. Най-значимата инициатива в сферата на средното образование у нас „Силен старт с Пощенска банка”, която има голямо обществено признание и множество престижни награди.

Коментари: 0