Apple подписа с Beats Electronics за $3 млрд.

Dr. Dre и Джими Ловин ще се присъединят към екипа на компанията

Официално:

Снимка: Financial Times

Автор: Стилиян Гребеничарски

Apple финализира своята най-голяма сделка в историята, придобивайки Beats Electronics за 3 млрд. щатски долара, пише Financial Times.Покупката има за цел да придаде по-голяма тежест на Apple в предоставянето на дигитален музикален поток.

Анонсирането на преговорите в началото на месеца бяха до голяма степен изненадващи, имайки предвид дългогодишната традиция на Apple сама да разработва технологиите си. Главният изпълнителен директор Тим Кук, обаче, подчертава значението на музикалната индустрия в развитието на технологичния гигант.

Основаната от продуцента Джими Ловин и хип-хоп легендата Dr. Dre Beats Electronics произвежда слушалки и предоставя достъп до музикално съдържание в интернет. Базираната в Санта Моника, Калифорния компания започна да предлага достъп до музика в мрежата едва в началото на тази година. Срещу абонамент от 10 долара, клиентите добиват неограничен достъп до целия ѝ каталог. От Януари насам потребителите наброяват повече от 250 хил., но услугата е достъпна все още само в САЩ.

„Достигнали сме едва 20% от възможностите си на този етап и се надяваме благодарение на Apple да добавим необходимото качество”, заяви съоснователят на Beats Джими Ловин.

Стойността ще се състои от 2,6 млрд. долара в брой и 400 млн. долара в акции на Apple. Очаква се до края на септември за нея да се произнесат и американските регулатори. Тим Кук потвърди, че Dr. Dre и Ловин ще станат част от екипа на Apple.

Коментари: 0