Apple работи по iWatch

Разработката, е част от набиращата популярност тенденция за технологии, които се превръщат в част от облеклото

128 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американският технологичен гигант Apple Inc разработва ново устройство, наподобяващо ръчен часовник. Името на новата джаджа е iWatch, съобщава Bloomberg.

За целта компанията е създала екип от 100 души, които работят по проекта. Apple рядко оформя толкова големи екипи за проекти, освен ако няма сериозни намерения за тяхното осъществяване.

"iWatch ще запълни огромна дупка в екосистемата на Apple. Както и други продукти на компанията, неговата важност ще бъде подценена в началото, но след това ще има сериозно отражение върху животите ни", коментира Брус Тогназини, бивш служител на Apple, а сега технологичен консултант.

Разработката, която ще е част от сериите iPad и iPhone, е част от набиращата популярност тенденция за технологии, които се превръщат в част от облеклото. Apple са работили и преди по подобни проекти, но само с експериментална цел. Новото устройство ще се конкурира с очилата с добавена реалност Google Glass, които бяха анонсирани в края на 2012 г.

Технологичното онлайн издание VentureBeat коментира, че редът на появяване на информацията за iWatch е "удобно разположена част от по-голям пъзел". На този етап от Apple отказват коментар по темата.

Подкрепи Economic.bg