Apple работи по пластмасов iPhone

Най-сериозните доказателства за това до този момент са доклади от базираната в Ню Йорк правозащитна организация на труда China Labor Watch, която дава подробности около производството на новия модел

Apple разработва по-евтин пластмасов модел на iPhone, който да дебютира още тази есен, пише технологичният блог Wired. Най-сериозните доказателства за това до този момент са доклади от базираната в Ню Йорк правозащитна организация на труда China Labor Watch, която дава подробности около производството на модела.

Служители на компанията са предприели разследване на условията на труд в китайската компания Pegatron, която е един от подизпълнителите на Apple, изработващ компоненти за бъдещите смартфони. В доклада си те описват някои любопитни подробности, сочещи към изработката на пластмасов iPhone, който според слуховете ще се предлага в различни разцветки и ще се нареча iPhone 5C.

„Днешната работа е да се постави защитен филм върху пластмасовият заден панел на iPhone, който да го пази от надраскване върху поточната линия. Този модел iPhone с пластмасова кутия скоро ще бъде пуснат на пазара от Apple”, пише в доклада China Labor Watch.

"Евтин iPhone би имал смисъл за Apple, след като компанията търси нови начини да разшири бизнеса си с мобилен хардуер", казва анализаторът от Forrester Чарлс Голвин. Изработването на по-евтини модели ще даде възможност на повече хора в света да получат iPhone. Дори и в развитите пазари, като този в САЩ, много потребители изпитват затруднения да си позволят високата цена на смартфона.

Анализаторите отчитат факта, че много компании осъзнаха, че пазарът вече е пренаситен и все повече се стремят да пускат евтини смартфони, които да задоволяват потребителските нужди.

Според Голвин, моделът ще се предлага на цена между 299 и 239 долара за базисния модел с 8GB вградена памет, а някои от мобилните оператори дори ще го предлагат безплатно като част от нови абонаментни планове.

През януари The Wall Street Journal съобщи, че Apple готви евтин модел iPhone, който ще бъде с поликарбонатно покритие, а не с алуминиево, използвано в настоящия iPhone 5.

Коментари: 0