Apple ще спечели над 2.7 млрд. евро от iWatch

Повече от 100 продуктови инженери са натоварени с разработването на високотехнологичния часовник

96 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската технологична компания Apple може да спечели над 2.7 млрд. евро от продажбите на iWatch. Прогнозата е на анализаторът Оливър Чен от Citigroup. Финансовата корпорация публикува интересни данни за приходите, които компанията от Купертино, Калифорния би генерирала от новия си уникален продукт, информира Вloomberg.

Според изчисленията на Citigroup, представянето на iWatch ще е много силен маркетингов ход, който има нужния потенциал да се превърне в бизнес за милиарди. В действителност Чен предвижда гигантът от Купертино отново да успее да създаде впечатляващo устройство от ново поколение, което ще предостави на потребителите функции, от които те дори нямат представа, че се нуждаят. Компанията вече разполага с над 100 продуктови инженери, които са натоварени с разработването на часовника и със сигурност ще се погрижи да го превърне в уникален продукт.

Mножество анализатори са на мнение, че Apple ще представят първият си умен часовник преди да видим дългоочакваното навлизане на пазара на HD телевизорите на компанията. Въпреки това високотехнологичният часовник ще се превърне в много по-печеливш продукт от тях. Очакванията са HD телевизорите на Аррle да генерират приходи от около 1.8 млрд. евро.

Подкрепи Economic.bg