Audi, Porsche и Volkswagen пускат 7 нови хибрида през 2014 г.

Моделите на Audi се очаква да бъдат e-tron версии на A3, A6, A8 и Q7

3668 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Концернът Volkswagen Group ще представи седем нови хибридни модела Audi, Porsche и Volkswagen през следващата година, пише американското издание Motor Trend. Моделите на Audi се очаква да бъдат e-tron версии на A3, A6, A8 и Q7.

Все още няма подробна информация за бъдещите модели. Наскоро от Инголщад  обявиха, че A3 e-tron ще има 1.4-литров TFSI бензинов двигател със 150 к.с. и електромотор, генериращ допълнителните 102 к.с. Общата мощност на системата ще бъде 204 к.с. и 350 Нм максимален въртящ момент, съобщи AutoMedia.

Porsche вероятно ще се сдобие с хибриден Cayenne, базиран на S версията на модела, който ще носи в името си добавка E-Hybrid.  Хибридът ще използва същата система като Panamera S E-Hybrid с 3.0-литров V6 с 320 к.с. и електромотор с 95 к.с., който черпи енергия от литиево-йонна батерия с капацитет 9.4 кВч.

Volkswagen се очаква да пусне два хибридни модела –Golf TwinDrive и Passat TwinDrive. Предполага се, че моделите ще използват технологията на A3 e-tron. От Motor Trend смятат, че електрическият двигател в Passat TwinDrive ще бъде по-мощен, за да се компенсира допълнителното тегло на колата.

Подкрепи Economic.bg